Számítástechnika
ASF

Az ASF a Microsoft által kifejleszett audio/video formátum, elsõsorban médiafolyamokhoz. A formátum nem határozza meg a tartalom kódolását, hanem a video/audio folyam szerkezetét határozza meg.

Az ASF a Microsoft által kifejleszett audio/video formátum, elsõsorban médiafolyamokhoz. A formátum nem határozza meg a tartalom kódolását, hanem a video/audio folyam szerkezetét határozza meg. Ez azt jelenti, hogy szinte bármilyen kodek segítségével kódolhatjuk a fileunkat, mégis ASF formátumot kapunk a a struktúra megfelelõ. Ez hasonló az QuickTime, AVI és OGG formátumokhoz.
Lényege egy szoftver-megoldás, mely folyamatos audio-video lejátszást tesz lehetõvé, a csomag- kapcsolt hálózaton szakaszosan érkezõ audio-video jelek számára. A megoldás mûködési elvében hasonlít a Real Media audio-video kódoláshoz, de más jellemzõkkel.
Az ASF formátum sorbarendezett objektumokból áll, melyek tulajdonképen byte sorozatok, amikhez speciális markerek (GUID) tartoznak. Mégis leggyakrabban az ASF fileok WMA és WMV formátumokat tartalmaznak.Létrehozva: - 2009-06-02 12:54:19
A cikkhez tartozó képek
Nincsenek további képek.

További friss bejegyzések a kategóriából