Számítástechnika
ASF

Az ASF a Microsoft által kifejleszett audio/video formátum, elsõsorban médiafolyamokhoz. A formátum nem határozza meg a tartalom kódolását, hanem a video/audio folyam szerkezetét határozza meg.

Az ASF a Microsoft által kifejleszett audio/video formátum, elsõsorban médiafolyamokhoz. A formátum nem határozza meg a tartalom kódolását, hanem a video/audio folyam szerkezetét határozza meg. Ez azt jelenti, hogy szinte bármilyen kodek segítségével kódolhatjuk a fileunkat, mégis ASF formátumot kapunk a a struktúra megfelelõ. Ez hasonló az QuickTime, AVI és OGG formátumokhoz.
Lényege egy szoftver-megoldás, mely folyamatos audio-video lejátszást tesz lehetõvé, a csomag- kapcsolt hálózaton szakaszosan érkezõ audio-video jelek számára. A megoldás mûködési elvében hasonlít a Real Media audio-video kódoláshoz, de más jellemzõkkel.
Az ASF formátum sorbarendezett objektumokból áll, melyek tulajdonképen byte sorozatok, amikhez speciális markerek (GUID) tartoznak. Mégis leggyakrabban az ASF fileok WMA és WMV formátumokat tartalmaznak.



Létrehozva: - 2009-06-02 12:54:19
A cikkhez tartozó képek
Nincsenek további képek.

További friss bejegyzések a kategóriából